Workshop Strengths-Based Ondernemen

Hoe bouw je als ondernemer aan een succesvol team?

De mensen in je onderneming zijn belangrijker dan je product, marketing strategie of funding. Gallup – een Amerikaanse onderzoeksorganisatie – heeft ontdekt dat er drie noodzakelijke hoofdrolspelers zijn als het gaat om de ontwikkeling van elke organisatie, dit kan zijn een nieuwe onderneming, een nieuwe divisie binnen een bedrijf of een non-profitorganisatie. De drie hoofdrollen zijn:

  • De Rainmaker; heeft een ongewone drive en doorzettingsvermogen – een zeldzaam grit. Obstakels en falen vergroten de vastberadenheid van een Rainmakers. Een onderneming kan vrijwel nooit zonder deze hoofdrolspeler.
  • De Conductor; heeft management skills! Deze hoofdrolspeler weet hoe hij alle spelers in het team – of in “het orkest” naadloos kan laten samen werken. Deze persoon houdt de gehele organisatie bij elkaar.
  • De Expert; biedt onderscheidende expertise aan het kernproduct of de dienstverlening. Of het nu gaat om een briljante statisticus is, een nieuwe sterrenchef of de beste programmeur. Vrijwel elke succesvolle startup heeft een expert in huis die zich sterk van de massa onderscheidt.

In deze workshop leer je meer over deze rollen en hoe de mensen in jouw team elkaars punten optimaal benutten.

Wil je meer weten over deze workshop? Neem dan even contact op.