De members van Launchlab

Jeroen en Jelle van dik.nl: twee ambitieuze vrijbuiters

Twee vrolijke en ambitieuze mannen die hun werkdagen zo nu en dan onderbreken voor een wedstrijdje FIFA: Jelle de Jong en Jeroen Wijnja ondernemen al samen sinds 2010. De laatste twee jaar richten ze zich volledig op dik.nl: een online affiliate marketing platform boordevol informatie over allerlei onderwerpen, zoals tips over stedentrips, elektronica en de liefde.  

Werkplek bij Launchlab

De mannen van dik.nl zochten een werkplek in Zwolle en vonden Launchlab via internet. De sfeer sprak ze direct aan. Ze vinden het prettig dat het zo laagdrempelig is. Je legt makkelijk contact met andere ondernemers en kunt je ideeën aan elkaar voorleggen. Intussen hebben ze ook nog tips rondom de nieuwe AVG-regels van Arslan en Ter Wee gekregen, inspirerende pitches gegeven en bijgewoond en een Gallup Strengthsfinder-profiel gekregen.  

Jeroen en Jelle aan het werk

Ambitieuze vrijbuiters

Naast hun samenwerking bij Launchlab werken ze graag op afstand. Ze zijn erg gesteld op hun vrijheid. Reizen, een paar maanden weg, of werken vanaf de vakantiebestemming; locatieonafhankelijk werken is heel goed mogelijk in deze branche. Hun doel is om uiteindelijk een passieve inkomstenstroom te genereren en daarmee de ultieme vrijheid te realiseren. Jelle en Jeroen zijn ambitieus: ze verwachten dat in 2020 een miljoen mensen per week hun website bezoekt en uiteindelijk willen ze dat tweederde van de Nederlanders eens per week een artikel op hun website leest.  

Een echt team

Jelle en Jeroen kennen elkaar al vanaf de kleutertijd. Ze hebben als ukkies nog samen gevoetbald bij de E’tjes en ook de middelbare school doorliepen ze samen. Hoewel ze apart van elkaar gingen studeren, kozen ze wel dezelfde opleiding: Communication and multimedia design. Al gauw richtten ze samen allerlei websites op en schreven ze hun eigen artikelen. Ze kennen elkaar zo goed dat samenwerking als vanzelf gaat. Inmiddels werken ze met een team van zelfstandige copywriters die de artikelen schrijven. Jeroen en Jelle houden zich nu nog voornamelijk bezig met zoekmachineoptimalisatie. 

Tips voor starters

Jeroen en Jelle zijn al een aantal jaren met hun startup bezig en hebben wel wat tips voor starters. De belangrijkste: gebruik de Lean Startup methodiek. Dat betekent dus kleinschalige tests uitvoeren en niet direct veel geld investeren. Snel conclusies trekken, snel door en niet bang zijn om te falen. Jeroen: ‘In het begin verdien je misschien nog niet zoveel, maar daar leer je van.’ Jelle vult aan: ‘Begin zo jong mogelijk, bij voorkeur als student. Dan heb je toch nog niet zoveel geld nodig.’