TWEEDE EDITIE STARTUP WEEKEND ZWOLLE DAVEREND SUCCES

Na 54 uur is Zwolle een innovatieve startup rijker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van 23 tot en met 25 november 2018 vond de tweede editie van Startup Weekend Zwolle plaats. Onder begeleiding van coaches kregen teams 54 uur de tijd om hun idee uit te werken tot een volledig businessconcept. Na een weekend brainstormen, valideren, prototypen en veel testen, maakte de vakjury 25 november het winnende idee bekend: Chunc ging met de felbegeerde titel naar huis.

Op vrijdag 23 november trapte Startup Weekend af met het registreren van de deelnemers, gevolgd door een gezamenlijk diner waarbij er de gelegenheid was om met elkaar te netwerken. Vervolgens werden de coaches en vakjury voorgesteld en liet de spreker de agenda van het weekend zien. Daarna mochten de deelnemers hun idee pitchen. Na een spannende stemronde bleven negen ideeën over die tijdens Startup Weekend Zwolle 2018 centraal stonden. De overige deelnemers vormden teams rondom de gekozen ideeën, waarmee ze volgende dag aan de slag gingen. Na 54 uur lang brainstormen, valideren, prototypen en vooral veel testen, maakte de vakjury zondagavond het winnende team bekend.

Terechte winnaar

Tijdens de vier uur durende finale, presenteerden de negen teams hun ideeën aan een vijfkoppige vakjury. Met kritische vragen en opbouwende feedback wisten zij ook tijdens de finale de ondernemersgeest van de deelnemers te prikkelen. Een ding was zeker: écht alles moest kloppen om de jury van het businessidee te overtuigen. En dat lukte; de vakjury koos uit de negen ideeën de drie beste. Op de derde plek eindige FairComPrice, gevolgd door een tweede plek voor de mannen van Sail & Move. Het team dat de titel Startup Weekend Winnaar 2018 mag dragen is Chunc. Chunc is een initiatief die goede doelen in regio Zwolle steunt. Via de website krijgen bezoekers de mogelijkheid een goed doel uit de regio te steunen op drie verschillende manieren, namelijk door eigen kennis te delen, ergens fysiek aan mee te helpen of door financieel een steentje bij te dragen.

Succesvolle sfeer

Tijdens het intensieve weekend heerste een gemoedelijke en gezellige sfeer. “De sfeer is ontzettend leuk. Niet alleen omdat we bier en pizza krijgen, maar vooral vanwege de informele omgang tussen deelnemers, coaches en organisatoren”, vertelde een van de deelnemers. “Niet alleen het coachen van de teams is leuk, maar ook het feit dat ik in contact kom met specialisten uit allerlei vakgebieden die toch dezelfde interesses blijken te hebben. Bovendien heerst er een enorme energie bij de groepen, dat werkt motiverend voor iedereen”, aldus een van de coaches. Niet alleen de deelnemers en coaches lieten weten tevreden te zijn over Startup Weekend Zwolle 2018, ook de organisatoren waren erg enthousiast over hoe het weekend uitpakte.