Wat zijn de belangrijkste succesfactoren voor Startups? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven door Bill Gross. Hij startte 20 jaar geleden met Idealab, dat meer dan 100 bedrijven heeft voortgebracht. Sommige waren succesvol, maar de meeste niet. Daarom heeft hij uitgebreid onderzoek gedaan naar de succesfactoren voor Startups.

En het resultaat is nogal verrassend…

Top 5 Succesfactoren voor Startups

Hieronder staan de belangrijkste succesfactoren voor Startups:

#5 Financiering (14%)

Soms krijgen nieuwe bedrijven een flinke financiering, maar dat is niet de belangrijkste reden waarop ze succesvol zijn. Uit het onderzoek bleek dat een riante financiering voor slechts 14% verantwoordelijk is voor het succes.

#4 Business Model (24%)

Het is altijd belangrijk om te weten of een startup een duidelijke manier heeft om geld te verdienen. Maar Bill Gross stelt dat startups ook zonder business model kunnen beginnen. Zo had YouTube helemaal geen business model.

#3 Idee (28%)

Een goed idee is ook prettig – net als een duidelijk business model. Maar uit het onderzoek bleek dat ideeën voor 28% verantwoordelijk waren voor het succes van startups.

#2 Team (32%)

Een goed startup team dan? Zeker, een team dat inspeelt op de werkelijkheid en de wensen van klanten is erg belangrijk. Toch is ook een goed team niet de belangrijkste succesfactor voor startups.

#1 Timing (42%)

Yep… timing blijkt de belangrijkste succesfactor voor startups. In zijn onderzoekspresentatie vertelde Bill Gross dat veel investeerders AirBnB links lieten liggen.

Natuurlijk had AirBnB een goed businessmodel, en een geweldig team. Maar de belangrijkste succesfactor was toch timing: tijdens de lancering hadden veel mensen extra inkomsten nodig. Inkomsten die ze konden krijgen dankzij AirBnB.

Dus stel jezelf eens de vraag: zijn klanten klaar voor wat mijn startup te bieden heeft?

Video: Top 5 Succesfactoren voor Startups

Credits: Flickr