“Hoe zou het nu zijn met…?”

startup weekend zwolle winnaarDe eerste editie van Startup Weekend Zwolle ligt al weer even achter ons, maar regelmatig stel ik mezelf deze vraag. Na zo’n intensief weekend ben je als mede-organisator toch benieuwd hoe het nu met de deelnemers gaat. Zéker als het gaat om de winnaar.

Voldoende aanleiding dus voor een interview met Carmen van de Beek, die met haar team Elevate de andere vijf teams in de finale achter zich liet.

#1 Waarom heb je meegedaan aan Startup Weekend Zwolle?

Ik begon zelf op mijn 16e met ondernemen, ik startte een vacaturesite voor jongeren. Langzamerhand kwam ik erachter dat vacaturesites voor jongeren al lang bestonden, en dat ik met iets nieuws aan moest komen. Het idee om een “Job Tinder” te starten was niet 100% origineel, dat werd al wel meer gedaan, maar ik vond dat het nog zóveel beter kon. Startup Weekend was voor mij een perfecte manier om te testen of het concept rendabel was.

#2 Hoe heb je dit weekend ervaren?

Het was ontzettend gaaf. Ik was zelf vrij verkouden dit weekend, en kon dus niet elke ochtend om 9:00 uur beginnen. Gelukkig had ik een team achter me staan die gewoon om 9:00 uur klaar stond en al weer hard aan de slag was gegaan. Het maakte erg veel indruk dat iedereen elkaar zo ontzettend steunt tijdens dit weekend. Ik refereer nog vaak naar Startup Weekend als ik met mensen over ondernemerschap praat.

#3 Wat heeft meedoen voor jou opgeleverd?

Véél meer dan ik had verwacht. Ik ben in contact gekomen met verschillende investeerders die graag met mij verder zouden willen. Daaruit heb ik uiteraard de allertofste gekozen!

#4 Wat ben je in de toekomst nog meer van plan?

Ik ben samen met mijn investeerder bezig om de app op te zetten, we willen hem graag rond de zomer introduceren! Je kunt de app al volgen op Facebook en LinkedIn via Deploy App.

Het was leuk om Carmen weer te spreken én te weten dat er dit jaar een nieuw Startup Weekend in Zwolle wordt georganiseerd. Mocht je daar meer over willen weten, neem dan contact op met Reindert Westrik.