Internet of Things Hackathon Zwolle

Op zaterdag 26 november organiseert Launchlab samen met The Things Network en Onethinx een Internet of Things Hackathon. Van 09:00 tot 21:00 ontdekken we samen wat de mogelijkheden van LoRaWAN van The Things Network zijn. Ook zullen we een echt werkende case bouwen. En jij bent van harte welkom om aan je eigen project te werken!

In het kort: over IoT en LoRaWAN

Alles met een stekker zal in de toekomst met het internet verbonden zijn. We noemen dit het Internet of Things (IoT). LoRaWAN (Longe Range Wide Area Network) is een nieuwe techniek voor communicatie tussen apparaten, waarbij het lage stroomverbruik en grote bereik nieuwe Internet of Things toepassingen mogelijk maakt. The Things Network is een open source LoRaWAN netwerk. Zie ook https://www.thethingsnetwork.org/

Experts verwachten dat de impact van IoT vergelijkbaar is met de impact van het internet.

Bekijk de mogelijkheden van IoT/LoRaWAN (video:LoRa Alliance):

Wat kun je verwachten tijdens de Hackathon?

  • Een blik in de toekomst van Internet of Things
  • Ontdek de mogelijkheden van LoRaWAN / The Things Network
  • Bouw samen met anderen een werkende toepassing op basis van een case
  • Ontmoet techneuten, ondernemers en andere genteresseerden

TTN dekking, wifi, werkplekken zijn aanwezig. Ook zullen er een aantal werkende arduinos met LoRa chips en sensors beschikbaar zijn om een echte toepassing te kunnen bouwen. Technische support zal geleverd worden door Onethinx.

Over de bereikbaarheid hoe je je geen zorgen te maken: er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar en het pand ligt op loopafstand van het treinstation. 

Korte update: aanmeldingen en Marvin development boards

De voorbereidingen voor de Hackathon vorderen gestaag. De aanmeldingen gaan erg goed en we kijken momenteel naar het maximum van 35 deelnemers. Het wordt echt een topdag!

We zijn erg blij aan te kunnen kondigen dat tijdens de Hackathon voor elk team een Marvin development board beschikbaar zal zijn. Niels Stamhuis van RDM Makerspace, de man achter Marvin, neemt ze mee en levert support, zodat ze tijdens de Hackathon gebruikt kunnen worden om use cases te maken. Marvin is makkelijk in gebruik, Arduino based, werkt met plug and play grove sensors en werkt natuurlijk met LoRa op zowel het TTN als het KPN netwerk. Zie voor meer informatie de Kickstarter campagne

Het programma is bekend

9:00 ontvangst
9:30 introductie en welkom door Henk Beijert van Launchlab
9:45 introductie LoRaWAN en TTN door Jouke Schaafsma van Onethinx
10:15 introductie Marvin development board door Niels Stamhuis
10:45 presentatie case
11:15 start maken van groepjes
11:30 aan de slag!
13:30 deadline pitchen concept solution
16:30 demo’s door teams
17:30 kort jury overleg
18:00 prijsuitreiking
18:30 start borrel

Voor wie is deze Hackathon bedoeld?

Voor iedereen die meer wil leren over de praktische mogelijkheden van LoRaWAN, The Things Network en Internet of Things.

Deelnemers: techneuten, programmeurs, ondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven, studenten en overige geinteresseerden.

Er is een limiet van 35 deelnemers. 

Gratis aanmelden:

[contact-form-7 id=”1901″ title=”Contact form Hackathon”]

Powered by :

[show-logos orderby=’none’ category=’hackathon’ activeurl=’inactive’ style=’grayscale’ interface=’grid’ tooltip=’false’ description=’false’ limit=’0′ img=’300,300 ‘]