– samenwerking met Launchlab biedt kansen voor technologische startups –
Samenwerking partners Deloitte Zwolle en Launchlab

Henk Beijert van Launchlab en Petro Vosselman van Deloitte Zwolle feliciteren elkaar met de samenwerking

AirBnB, Über, Snappcar en Tradecast: bedrijven waar we vijf jaar geleden nog nooit van hadden gehoord. Dit soort jonge bedrijven die met nieuwe technologie diverse branches op hun kop hebben gezet, zijn er ook in deze regio. Bijvoorbeeld Tradecast (Zwolle) speelt snel en flexibel in op verandering in de markt. Deze manier van ondernemen heeft volgens Deloitte Zwolle de toekomst.

“Startup ondernemers hebben veel ambitie en zijn echte experts in hun vakgebied. Juist daarom kunnen zij op andere vlakken hulp gebruiken”, aldus Petro Vosselman directeur MKB van Deloitte Zwolle.

Veel startups groeien niet door naar een volwassen onderneming. Dat heeft diverse oorzaken, zoals verkeerd marktonderzoek, niet de juiste timing of te weinig startkapitaal. Daarom gaat Deloitte Zwolle bij Launchlab spreekuren met eigen specialisten invullen. Zij investeren ook in begeleiding en advies op maat.

Een startup is een startende onderneming met een innovatief idee. Een belangrijk kenmerk is dat het product of de dienst schaalbaar is door toepassing van nieuwe technologieën. Voor deze startups is er in de Regio Zwolle, Launchlab: “Onze community met startups, specialisten, mentoren en partners bieden samen de ideale omstandigheden om een startup te ontwikkelen“, zegt Henk Beijert van Launchlab. Zij krijgen er met Deloitte Zwolle nu een belangrijke partner bij.

Tijdens de eerste gezamenlijke bijeenkomst bij Launchlab krijgen de startups een workshop “become investment ready”. Deloitte Zwolle ziet de ondersteuning van de Launchlab startups als een ‘pre-seed fase’ van het Fast50 programma voor tech-startups van Deloitte en haar partners. “Wij willen graag tech-starters uit de Regio Zwolle in deze internationale verkiezing terugzien”, aldus Petro Vosselman.

Launchlab organiseert regelmatig bijeenkomsten, ook voor belangstellenden buiten de community. Deze en andere activiteiten zijn te vinden op deze events-pagina.

Foto: Launchlab