Coworking in Zwolle: veel mogelijkheden zijn er nog niet. Want coworking moeten we niet verwarren met flexplekken. Vergeleken met een flexplek heeft een coworkingspace namelijk een belangrijke toevoeging: de community.

coworking in zwolle

 

De letterlijke vertaling van coworking is samenwerken. Het begrip coworkingspace gaat ook niet zozeer om de fysieke ruimte maar meer om wat er op die plek gebeurd. Het netwerk dat ontstaat op de plek, de contacten en uitwisseling die ontstaat en de evenementen die worden georganiseerd. In dit artikel leg ik graag uit hoe we bij Launchlab aankijken tegen coworking in Zwolle.

Allereerst: tegenwoordig woont Launchlab in bij Waves . De coworking space bij Waves biedt alles dat ondernemers bij Launchlab nodig hebben: inspirerende werkplekken, een behulpzame community en events waar je mee vooruit komt.

Coworking en de community

In een community is de winst van één iemand de winst van iedereen. De lijm die de coworking bij elkaar houdt, zijn de onderlinge relaties. Deze cultuur is kenmerkend voor een coworking. Elkaar helpen zonder daar direct iets voor terug te verwachten. Als je geeft, krijg je daar ook veel voor terug. Sommige omschrijven dat als de nieuwe economie; een van delen. Een typerend voorbeeld: dit blog schrijf ik niet op mijn eigen laptop, want die heb ik uitgeleend aan iemand die een app aan het lanceren is. Dat had te maken met een app die je niet kon lanceren vanaf een Windows pc.

coworking in zwolle 2

De basis van een community zijn gedeelde ervaringen, participatie, verantwoordelijkheid en relaties. Dat zijn de belangrijkste elementen die het gevoel geven ergens bij te horen. Wanneer er participatie is, wordt het gevoel van betrokkenheid en verbondenheid groter. Zonder een community van leden en organisatoren met de juist dynamiek zal je coworkingruimte maar een waarde uitdragen: het feit dat het een ruimte is.

Coworking in Zwolle: hoe werkt dat bij Waves?

Wij hebben een toffe ruimte ingericht met verschillende soorten flexplekken. Er is een diverse groep ondernemers member bij ons die gedurende week bij ons binnen lopen. De ene ondernemer is er elke dag, de ander een aantal dagen per week. Wat het leuk maakt, is de diversiteit. Vandaag bracht een coach tijdens de lunch een verrassende stelling over talent in, waar we het de hele lunch over hebben gehad. Dat inspireert.

Zoals eerder aangehaald is het de cultuur om te delen. Dat komt voor uit de startup scene van waaruit Launchlab ook ontstaan is. Die cultuur zit er bij ons ingebakken. Je zal ons vaak horen over: accelarators, bootstrappen, mvp’s, freemiums, hacktons en nog veel meer startup jargon. Het maakt ons doeners, vernieuwend maar vooral ook plat georganiseerd zonder hiërarchie en we spelen veel tafelvoetbal;).

coworking in zwolle 3

We organiseren naast onze wekelijkse borrel, ook nog events. Interne events waarbij members hun diensten en producten bij elkaar testen. Maar ook events zoals Startup Weekend en hackatons, waarbij in een weekend of dag een nieuw bedrijf wordt opgericht of een probleem wordt opgelost.

We zouden nog veel meer kunnen vertellen maar dan wordt het blog te lang. Dus als je meer wilt weten over de ‘enige echte’ coworking bij Waves: Neemt contact op, loop even binnen of kom een dagje vrijblijvend bij ons werken! Kijk op www.wavescoworking.com