Door het gebruiken van slimme tools kun je veel tijd en frustratie besparen. Hieronder staan 10 tools die je direct kunt gebruiken bij het opzetten van je startup.

1. Pablo

Posts op social media met een goede afbeelding vallen meer op. Vaak gaat er veel tijd zitten in het creëren van beeldmateriaal. De tool Pablo helpt je bij het ontwerpen van afbeeldingen voor verschillende sociale kanalen, zonder dat je kennis hoeft te hebben van grafisch ontwerpen.

slimme tools voor startups

2. Stocksnap

Beeldmateriaal is belangrijk wanneer je een website maakt, blogt of een post maakt voor social media. Als ondernemer heb je vaak niet de tijd om dagelijks met een camera op pad te gaan. Stocksnap heeft honderden gratis afbeeldingen die je kunt gebruiken.

slimme tools voor startups

3. Awesome Screenshot

Deel je scherm zonder veel gedoe. Awesome Screenshot is een handige extensie die je toe kunt voegen aan je browser. Naast het vastleggen van je scherm kun je ook feedback geven en ontvangen op de afbeeldingen.

slimme tools voor startups

4. The Name App

Het kan heel frustrerend zijn wanneer de naam die je voor je startup hebt bedacht al in gebruik is. Met The Name App kun je bekijken op welke sociale kanalen jouw naam al in gebruik is. Dit bespaart veel gedoe wanneer je een account wil aanmaken en je er achter komt dat jouw naam al in gebruik is.

slimme tools voor startups

5. Hootsuite

Het beheren van je sociale kanalen kan veel tijd in beslag nemen. Met Hootsuite manage je al je sociale kanalen op één plaats. De eerste maand krijg je gratis, daarna kun je kiezen uit verschillende abonnementen.

slimme tools voor startups

6. Dashlane

Het is je vast meer dan eens keer gebeurt dat je een wachtwoord bent vergeten. De handige tool Dashlane onthoudt je wachtwoorden en kan ook nieuwe wachtwoorden voor je genereren. Het veiligste is natuurlijk om altijd een uniek wachtwoord te gebruiken wanneer je ergens inlogt, deze tool zorgt ervoor dat je nooit meer een wachtwoord vergeet.

slimme tools voor startups

7. Streak & Boomerang

De inbox van je Gmail account kan snel overzichtelijk worden wanneer je een startup hebt. Met de plugin Streak kun je e-mails makkelijk indelen in verschillende categorieën. Soms wil je een e-mail versturen op een specifiek tijdstip, met boomerang kun je dit instellen. Je hoeft dus niet meer vroeg je bed uit wanneer je om 7 uur ´s ochtends een mail wil versturen. Ook kun je met boomerang ervoor zorgen dat onbeantwoorde e-mails weer terug in je inbox komen.

8. Canva

Niet alleen de inhoud van je content, maar ook het design moet er natuurlijk goed uitzien! Niet iedereen is handig met programma´s als Indesign, Illustrator en Photoshop. Met de tool Canva kun je prachtige ontwerpen maken voor magazines, folders, brochures, visitekaartjes en meer zonder dat je een grafische achtergrond hebt.

slimme tools voor startups

9. Portent

Content Marketing is een goede marketingaanpak om in contact te komen én te blijven met je klanten. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer geen inspiratie hebt om iets leuks te maken. Portent is een tool die je helpt bij het verzinnen van leuke content ideeën.

slimme tools voor startups

10. Gtmetrix

Je website is vaak de centrale plaats voor alles wat zich afspeelt rondom jouw startup. Daarom wil je natuurlijk dat jouw website optimaal presteert. Met Gtmetrix kun je een kijkje nemen in de prestaties van jouw website zodat je weet waar goed op wordt gescoord en waar verbeterpunten liggen.

Voor elk probleem is er wel een tool te vinden en met de tools in deze lijst kun je als startup ondernemer veel tijd, geld en frustratie besparen.

Gebruik je zelf ook een handige tool die hier bij hoort? Laat dan hieronder een reactie achter!